fbpx
Skip to main content

Imponerande start av Fintechbolaget Lisa&

Efter ett besök i Stockholm hos innovatören Stefan Dahl som har startat Fintechbolaget Lisa&, ett bolag som jobbar hårt för att förenkla och snabba upp leasingupplägg är jag både mycket inspirerad och imponerad. Jag deltog på ett seminarium av RI.se om cirkulärekonomi och förstår hur rätt på pucken Stefan är med sitt bolag. Att lyssna på en panel efter att RI påpekat vart alla är på väg så känns det som att alla banker kört fast och var redo att damma av en lösning från 1995 som svar.

Lisa &, med Stefan Dahl som en av grundarna har funnit något i sitt gamla jobb i bankvärden som inte fungerade helt funktionsfritt och som dessutom kostade alldeles förmycket för alla inblandande. De har jobbat hårt för att förenkla, snabba upp och skapa ett billigare sätt att hantera ett leasingupplägg. Allt för att göra det enklare för de som normalt säljer sina produkter att i stället hyra ut dem under en längre period. Detta kommer göra ett stort avstamp för mindre CO2 utsläpp på de produkter som är med i deras cirkulärekonomi.

Lisa& har lagt mycket fokus och energi på att hitta ett fungerande flöde och en affär där man i nästa steg även kan fylla upp funktionalitet som gör livet enklare för den som köper in och hyr ut produkter. Det är sällan man stöter på en produkt som har så många rätt i sin setup från start. Kombinationen av att ha djup kunskap i ett område och samtidigt se problem i det samt att använda det till något positivt för miljön är imponerande. Men, såklart även att göra en bra affär är få förunnat men ett ganska säkert och framgångsrikt recept för att lyckas.

Peter Thorin

peter.thorin@leaps.se
+46 735 00 55 11