fbpx
Skip to main content

Peter Thorin blev intervjuad av Portugis-Svenska handelskammaren inför Web Summit

Inför årets Web Summit i Lissabon blev jag intervjuad av den Portugis-Svenska handelskammaren. Där fick jag berätta mer om mig, LEAPS och om kärleken till Portugal. Under intervjun fick jag bland annat frågan ”Vem är Peter Thorin?”. En utav mina första kontakter i Portugal, CLS tidigare generalsekreterare, Elin Forzelius beskriver mig såhär:

”Om jag skulle beskriva Peter med ett ord skulle det vara generös. För det andra skulle det vara livsnjutare. Peter delar med sig av sin kunskap inom mat, vin, teknik och entreprenörskap till de runt om honom”

Jag började min karriär som förskolelärare och arbetade som det i tio år. Under 1992 tog jag första steget som entreprenör och startade en privat förskola. Som den nyfikna personen jag är vill jag alltid lära mig mer, vilket ledde till att jag bytte karriär och blev programmerare. Sedan dess har jag drivit och varit involverad i över 15 teknikföretag.

Min bakgrund som entreprenör och mitt intresse för teknik förde mig till Portugal och Web Summit. Här blev jag genast förälskad i landet och dess mat, vin och vänliga människor. Nu är det som ett andra hem för mig och min familj.

Här kan du läsa mer från intervjun. 

 

Peter Thorin

peter.thorin@leaps.se
+46 735 00 55 11